Ons verhaal achter de app

Frank van den Wildenberg is de bedenker van de SOSHELP App.

In zijn functie als Veiligheidscoördinator bij Enexis vroeg hij zijn collega’s steevast hetzelfde: wat doe jij als…

Dat moest anders. Beter. Simpeler. Zo ging hij op zoek naar een oplossing. Die was er niet waardoor Frank in 2019 besloot zelf een oplossing te ontwikkelen. Zo werd de SOSHELP App geboren. Zo simpel als een reddingsboei. Want wanneer iemand te water raakt hoef je alleen maar de reddingsboei toe te werpen en daarmee bied je direct hulp.

Zonder kennis van zaken, zonder ingewikkelde procedures. Zo moest de App ook werken. Als er zich een calamiteit voordoet hoef je alleen maar op de SOS-knop te drukken. De App doet de rest waardoor je zonder procedures of instructies direct hulp kunt oproepen. En er moest een beeldverbinding met de App komen. Omdat dat sneller en beter werkt en medewerkers toch instructies kunnen krijgen of de situatie in beeld kunnen brengen. Tenslotte moest de App perfect voor BHV-ers werken en de geldende protocollen volgen.

Frank van den Wildenberg
Frank van den Wildenberg

Daarom is er een portofoonfunctie in de App opgenomen en kunnen BHV-ers ook waarschuwingen via de App versturen. Uiteindelijk is de SOSHELP App een betere oplossing dan bestaande apps en werkt die tegen dezelfde maar vaker nog lagere kosten.